Links

Op deze pagina staan links van personen en/of bedrijven die regelmatig of af en toe iets voor mij doen, om gezamenlijk tot een mooi product te komen.
Ik kan niet alles alleen en dat is ook zeker niet mijn doelstelling.

AB fotografie

AB fotografie

AB fotografie

Hoewel de meeste foto's door mijzelf of door Willie (mijn vrouw) worden gemaakt, moet ik af en toe hulp inroepen van een professionele fotograaf.
Met name als de ruimte voor het fotograferen te klein is (onvoldoende afstand kunnen nemen van het object) of wanneer de omstandigheden qua belichting moeilijk zijn.
Ook grotere projecten worden door Anne Beumer perfect gefotografeerd.

www.ab-fotografie.nl

 

Bekijk bedrijf
Harmonieus Bouwen

Harmonieus Bouwen

Harmonieus Bouwen.

Harmonieus Bouwen is een eenmans aannemersbedrijf, gevestigd in Lochem.

Ik ben Michiel de Wit en ben de eigenaar, en ben geïnspireerd door de ideeën van Hundertwasser, de architect en filosoof die een afkeer had van strakke lijnen die gedachteloos ontstaan op het tekenbord van de architect.

Als je kleding beschouwt als je tweede huid, dan is je woning je derde huid. Je wilt je er echt in thuis voelen. Daarvoor moet het in de eerste plaats een gezonde leefomgeving zijn, een veilige en warme omhulling, waarin je je kan ontspannen en weer opladen voor alle drukke bezigheden buiten de deur.

Wie milieubewust in het leven staat en van het eigen huis een harmonieuze leefomgeving wil maken, neemt het idee van de derde huid als uitgangspunt bij bouw of verbouw.

Persoonlijk vind ik het vanzelfsprekend om een verbouwing uit te voeren met minder milieubelastende bouwmaterialen, en ervoor open te staan om af te wijken van de standaard. 

Voorbeelden van bouwprojecten

Bestaande vertrekken omvormen tot prettige leefruimten.

Een houtgestookte massieve leemkachel, fornuis of bakoven bouwen.

De woning vergroten door bijvoorbeeld een aanbouw of een dakkapel.

Het aanbrengen van energiebesparende maatregelen.

Badkamers of keukens bedenken en maken.

Maatwerkmeubels maken, zoals een kastenwand of een tafel.

Installaties aanbrengen voor het opwekken van duurzame energie.

Nieuw bouwen van een complete (nulenergie-)woning.

Een boomhuis, overdekte vuurplaats of sauna bouwen.

 www.harmonieusbouwen.nl

 

Bekijk bedrijf
GHP-online-internetprojecten

GHP-online-internetprojecten

GHP-online, een bedrijf dat flexibel en pro-actief met u meedenkt bij de planning en uitvoering van uw internetbeleid. In de praktijk kunnen wij u ondersteunen met verschillende producten en diensten. GHP-online levert u graag advies omtrend de mogelijkheden van internet; Webconsultancy. Tot ons assortiment producten behoren het leveren van een beheerbare website, internetsoftware, zoekmachine optimalisatie én hosting en domeinregistraties. GHP-online helpt u elke dag weer uw beste online-beentje voor te zetten. Tot onze klanten horen vooral mkb-bedrijven, maar ook verenigingen, stichtingen en particulieren.

www.ghp-online.nl

Bekijk bedrijf
Dijkerman - lasbedrijf

Dijkerman - lasbedrijf

Las- en metaalbewerking Dijkerman. 

Las- en metaalbewerking Dijkerman is kleinschalig familie bedrijf dat sinds 1990 aan de Ooldselaan 7  in Laren (gld) gevestigd is.
Wij richten ons voornamelijk op het lassen van praktisch alle materialen zoals R.V.S., Aluminium en staal.
Ook voor plaatwerk (o.a. knippen en zetten) en conventioneel draai- en freeswerk bent u bij ons aan het juiste adres.

Klantgerichtheid, service en vooral kwaliteit is vanaf het eerste uur de kracht van het bedrijf.
Bij ons heeft u dan ook meteen de juiste persoon te pakken.

De hoofd activiteit van ons bedrijf is het toeleveren van producten en/of halffabricaten aan andere bedrijven, zowel seriematig als enkelstuks maatwerk.
Maar ook particulieren zijn bij ons van harte welkom, niets is ons te gek.

www.lasbedrijfdijkerman.nl

 

Bekijk bedrijf
Oldenhave - smederij

Oldenhave - smederij

Smederij Oldenhave. 

Smederij Oldenhave is sinds 1955 gevestigd in Vorden en de vakkennis is steeds doorgegeven van vader op zoon. Momenteel is de derde generatie Oldenhave werkzaam binnen het bedrijf. Smederij Oldenhave is gespecialiseerd in het restauratiesmeedwerk in de monumentenzorg. Restaureren houdt werken onder vaak lastige en soms moeilijke omstandigheden in. De smeden zien zich vaak geplaatst voor moeilijke situaties en het uitvoeren van restauratie smeedwerk vraagt om vindingrijkheid wanneer het gaat om werken in oude gebouwen, kerken en kastelen. Het uitgangspunt van Smederij Oldenhave is om de materialen altijd met zorg te restaureren en te behandelen, dit om de kwaliteit en de duurzaamheid te waarborgen. 

Bij Smederij Oldenhave worden behalve ijzer ook anderen smeedbare metalen als staal en brons gebruikt. Ook materialen met een warme gloed, zoals messing en koper zijn tegenwoordig ongekend populair. Daarmee is ook de koperslager weer helemaal terug. Het effect van de massamarkten maakt de weg vrij voor producten uit de handwerkplaatsen, denk hierbij aan koperen lantaarns, koperen schoorsteenkappen etc. 

www.smederijoldenhave.nl

Bekijk bedrijf
Kerk Laren

Kerk Laren

Protestantse Gemeente Laren Gld. 

Het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente staat aan de Dorpsstraat 4, middenin Laren. De kerk in Laren is ontworpen door architect B. van Zalingen uit Deventer. De kerk is geopend in 1835.

In 1945 voltrok zich een ramp aan de kerk. De naast de kerk gelegen pastorie werd door de bezetter opgeblazen waardoor de kerk zwaar beschadigd werd. Om het orgel te redden werd het gedemonteerd en bij gemeenteleden tijdelijk opgeslagen. Na de restauratie is het herplaatst. Dit orgel is in 1980 vervangen door een in Duitsland gebouwd nieuw exemplaar.

In 1949 is de kerk feestelijk en in dankbaarheid heropend.

Dat is al weer ruim een halve eeuw geleden! Velen voelden dan ook dat het interieur weer toe was aan een vernieuwing. Met name de veranderende inzichten in de liturgie hebben daar de aanzet toe gegeven (de kerk niet als gehoorzaal, maar als vierplek!). Samen met liturgisch vormgever Pim van Dijk is gekozen voor de huidige inrichting. Het prachtige liturgisch meubilair is ontworpen en gemaakt door de plaatselijke schrijnwerker Rene Bruns. Met kerst 2006 werd de vernieuwde inrichting feestelijk in gebruik genomen.

Vanaf 1 januari 2005 staat deze hervormde kerk bekend als Protestantse kerk van Laren. De kerk is een Rijksmonument.

www.kerklaren.nl

Bekijk bedrijf
Woestenenk - Aardappels

Woestenenk - Aardappels

Woestenenk aardappelen.

Wij zijn een familiebedrijf met akkerbouw en vleesvarkens. De suikerbieten, maïs, granen en aardappelen zijn op verantwoorde wijze geteeld met jaarlijkse vruchtwisseling, controle en certificering. Aardappelen en verschillende andere producten worden persoonlijk aan huis verkocht. 

Onze slogan is dan ook: 

"Geen aardappels meer in de pan, bel dan eens bij Woestenenk an"

 Daarnaast leveren wij patataardappelen aan Aris Frieterie voor de loarnse patat en graan aan Bakker Wijnand voor de 'Achterhoeker'. Beide maken onderdeel uit van 'Eerlijk & Heerlijk uut Loarne' 

www.woestenenk-aardappelen.nl

Bekijk bedrijf
Aris - frieterie

Aris - frieterie

Aris Frieterie 

Sinds februari 2010 runt Aris Dijks de Frieterie in hartje Laren, samen met zijn vrouw Gerda en een team van zeven medewerkers. 

Vanaf het moment dat Aris begon in Laren kocht hij de producten voor zijn zaak zoveel mogelijk bij de Larense collega's. Aantrekkingskracht heeft de grote ronde soort stamtafel. Deze werd gemaakt door schrijnwerker René Bruns. En wie een broodje gehakt bestelt, kan er van op aan dat het broodje is gebakken in de oven van buurman/bakker Wijnand en het gehakt is geleverd door slager Van de Pol.

En nu dan patat van eigen bodem. "Brainstormend met bakker Wijnand kwam ik op het idee. Vervolgens opperde akkerbouwer Derk Woestenenk de aardappelen op zijn land te verbouwen. Hij teelt ook al graan voor Wijnand", vertelt Aris. "We hebben geëxperimenteerd en een proefpanel van klanten heeft het resultaat beoordeeld. Naar verwachting gaat half juli de eerste patat hier de frituur in." 

www.arisfrieterie.nl

 

Bekijk bedrijf
De Braoke - wijngaard

De Braoke - wijngaard

Wijngaard “De Braoke” 

In het Gelderse Laren ligt sinds 2003 een wijngaard In deze wijngaard worden druivenrassen gebruikt die ongevoelig zijn voor meeldauw. Verder blijkt er naast meeldauwresistentie ook een andere eigenschap te zijn ingekruist nl. vroegrijping. De druivenrassen rijpen goed in een koel klimaat.

Al eeuwen is bekend dat wijnboeren moeten kiezen tussen veel of lekker. Als alle trossen blijven hangen is een grote opbrengst mogelijk,met als resultaat een dunne waterige wijn zonder afdronk. Een sterke opbrengstbeperking (door veel trossen weg te knippen)levert een geconcentreerde wijn op met een mooie afdronk.

Wij kiezen daarom voor minder opbrengst,maar wel voor een kwaliteit wijn.

Onze wijngaard is ongeveer 1 ha.groot en er staan verschillende blauwe en witte rassen.    

blauw: regent / rondo  
wit: solaris / riesel / johanitter                                                                                      

www.wijnbouw-laren.nl

Bekijk bedrijf
Wijnand - bakkerij

Wijnand - bakkerij

Bakker Wijnand.

Vers van het land, eerlijk bereid en puur van smaak. Of het nu gaat om ‘t zelfbedachte brood Smokey Texas, een fris Appelboompje of een bijzonder verpakt relatiegeschenk als de  streekeigen Krentenwegge. U proeft meteen waar Bakker Wijnand bekend om staat: een klassieke bereiding op z’n Achterhoeks met verrassende smaakcombinaties bedacht door de bakkers zelf.

Bakker Wijnand gelooft in de kracht van verse zelf gemaakte producten. Puur betekent meer smaak. In deze winkel vindt u dus geen kant-en-klare taartbodems en zien de home made gebaksschelpen er allemaal anders uit.

Die ambachtelijke bereiding geldt zowel voor de regionale specialiteiten als het Pieterpadtaartje en de Loarnse Stoete, als voor de internationale toppers Amerikaanse Brownies en Zweedse crackers.

Dat Wereldbakker Wijnand veel kennis heeft opgedaan in de Verenigde Staten en Australië is nog steeds te merken. Hij heeft er zijn passie voor internationale recepten aan overgehouden.

www.bakkerwijnand.nl

Bekijk bedrijf
Arnhemse fijnhouthandel

Arnhemse fijnhouthandel

Arnhemse Fijnhouthandel

Snel uit voorraad leveren - dat is ons vak !                                 

Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van gewone- en minder gewone houtsoorten (80 stuks) fineer en plaatmaterialen aan voornamelijk meubelmakers, scheepsbouwers en ambachtelijke timmerlieden.

In onze ruime voorraad kunnen wij op de ouderwetse manier bestekzoeken en natuurlijk ook indelingen maken op bijvoorbeeld kleur, struktuur en/of tekening.

U bent welkom ons eens te bezoeken !

 

www.af.nl

 

 

Bekijk bedrijf
van der Wal - schildersbedrijf

van der Wal - schildersbedrijf

Schildersbedrijf van der Wal 

In het bedrijf wordt met een klein hecht team veel werk verzet.
In de zomer vooral buitenwerk aan boerderijen, woonhuizen, landhuizen, bedrijfsgebouwen, kantoren enz.

Door het gebruik van nieuw ontwikkelde verven kan er bij lagere temperatuur en bij hogere luchtvochtigheid ook buiten geschilderd worden. Daardoor is buitenwerk niet alleen meer een zomerkarwei, maar kan, onder de juiste weersomstandigheden, ook in het voor- en najaar en zelfs in de winter worden uitgevoerd.
Bij (plotselinge) neerslag heeft Schildersbedijf van der Wal de beschikking over doorwerkschermen. Zodat continu doorgewerkt kan worden. 

www.schildersbedrijfvanderwal.nl

Al mijn producten die geschilderd of gelakt worden afgeleverd zijn door de vakbekwame handen van Schildersbedrijf van der Wal aan de Holterweg te Laren gegaan. 

Ook mijn aanvankelijk witte aanhanger is door Schildersbedrijf van der Wal omgetoverd in een houten aanhanger.


Bekijk bedrijf
EMB metaalbewerking

EMB metaalbewerking

Esselink Metaal Bewerking 

EMB Metaalbewerking is een modern bedrijf, dat zich richt op het bewerken van praktisch alle verspaanbare materialen zoals R.V.S., staal, aluminium, kunststof etc.
Voor zowel de seriematige productie als het enkelstuks maatwerk beschikken we over een modern en goed geoutilleerd machinepark. 

Gerrit Esselink, eigenaar van EMB Metaalbewerking is een vakman in hart en nieren, die service en klantgerichtheid hoog in het vaandel heeft staan.
Voor alle mogelijke vormen van metaalbewerking bent u bij EMB aan het juiste adres.

www.emb.nu

 

Bekijk bedrijf