Wijnfeest 2009

Tijdens het zonovergoten en erg gezellige wijnfeest te Laren op 27 september 2009 konden de bezoekers met z’n allen genieten van muziek van Wijnorkest Vinocanka en The Heinoos.
Verder waren Wijngaard “De Braoke, Kaasboerderij Pasop en Bakker Wijnand aanwezig om hun “Eerlijk en heerlijk uut Loarne” producten te presenteren en te laten proeven.
Omdat mijn producten niet te proeven zijn besloot ik bezoekers een proeve van bekwaamheid te laten doen, namelijk tollen. Speciaal voor deze gelegenheid heb ik en paar houten tollen gedraaid met een doorsnede variërend van 10 tot 30 cm.
Er werd getold in 3 klassen; heren, dames en kinderen. Diegene die de tol het langst kon laten draaien was de winnaar. Voor de volwassen winaars was een “Eerlijk en heerlijk uut Loarne” pakket bestaande uit een houten broodplank met daarop producten van bovenstaande ondernemers waarbij Slagerij v.d. Pol ook een lekkere worst in de zak had gedaan. Voor de winnaar bij de kinderen was er een vrachtauto gevuld met pepernoten.
Dat het tollen niet meeviel bleek wel uit de eindtijden. Alleen de kinderen kwamen over één minuut.
De prijzen zijn op dinsdagavond 29 september uitgereikt in het proeflokaal van Wijngaard “De Broake”.
De winnaars zijn:
Heren: Eddo Pheifer uit Lochem, 50 seconden
Dames: Marian Nijenhuis uit Laren: 46 seconden
Kinderen: Joost Verschure uit Laren: 114 seconden

Schrijnwerker;

werker in fijn hout, maker van fijn kasten en meubelwerk